Boken är här!

I torsdags i förra veckan kom så Göran Hellström med det glädjande beskedet, under fanfarer, att boken hade kommit från tryckeriet, right on time! Fantastisk glädje, och lättnad!

Allt var därmed klart inför lördagens lilla ceremoni. Stridsvagnen var provkörd och gick som en klocka, böckerna hade kommit och alla var beredda. Vädergudarna hotade med små inslag av regn under lördagen. Regn som är välbehövligt efter värmeböljan, men vi höll tummarna för att det skulle bli sol - och sol blev det denna härliga lördag, den 28 maj 2016.

Efter tal av Göran Hellström vinkades Bengt Hyytiäinen fram, förare på den lilla 4,5-tons stridsvagnen med modellåret 1937. I tornet, en glad och stolt skribent som så smått började inse att arbetet var klart och nu äntligen kunde njuta av sötman av allt slit inför en liten men gedigen skara åskådare med besökare och en lika trevlig som viktig rad med äldre befäl och soldater som tjänstgjort vid P 1 G.

Efter överlämnande av bok till ordförande för Gotlands Försvarsmuseum, Rolf Larsson, vidtog tacktal och boksignering.
En härlig glädje när äldre herrar i 75/80-års åldern genast skaffar sig varsitt ex av boken, letar upp närmaste bänk för att ivrigt bläddra i boken och diskutera minnen och anekdoter som dök upp.

Glädjande nog har böckerna sålt bättre än förväntat i det initiala skedet, det i princip helt utan marknadsföring!
Författarens egna exemplar bokades upp redan innan återresan till fastlandet dagen därpå, så efter utcheckning från boendet ordnades det så att jag kunde ta med ytterligare en låda böcker med hem. Dessa har i skrivande stund, den 1 juni, nu gått åt även dem. Fantastiskt kul med denna respons. Nu återstår att se hur försäljningen kommer att fortlöpa av resterande böcker.

Avslutar med en stämningsbild från lördagen.

Over n out!
/ Thorleif